Carregant esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

XI Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

4 d'octubre de 2019 @ 17:00 - 6 d'octubre de 2019 @ 14:00


XI Coloqui d'Estudis TranspirinencsEls pobles abandonats

als Pirineus:
causes i conseqüències

Se centrarà en l’anàlisi dels pobles abandonats com a espais per a la reflexió entorn a la configuració actual dels Pirineus a través de l’estudi de les causes que ho van provocar i de la incidència que ha tingut en el paisatge, la història, l’economia i la societat del conjunt d’aquest territori. A més a més, també permetrà oferir claus de futur que ajudin a aturar el despoblament actual.

El congrés girarà al voltant de tres àmbits temàtics:

Àmbit 1. Els processos de despoblament

Àmbit 2: Realitats i conseqüències

Àmbit 3:  Representacions i propostes de futur

La Seu d’Urgell, 4, 5 i 6 d’octubre de 2019

Sala de la Immaculada (C/ del Carme, 9)

Organitzen: Institut Ramon Muntaner, Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Ugell, IDAPA, Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Societat Andorrana de Ciències, Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès i Centre d’Estudis Ribagorçans

El Col·loqui s’inaugurarà el divendres, 4 d’octubre, a les 6 de la tarda a la Sala de la Immaculada, a càrrec de l’Il·ltre. Sr. Jordi Fàbrega i Sabaté, alcalde de la Seu d’Urgell, el Sr. Lluís Obiols i Perearnau, president de l’IECAU-Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, l’Il·ltre. Sr. Miquel Sala Muntada, president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Il·lma. Sra. Estefania Rufach Fontova, vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Il·lm. Sr. Albert Piñeira i Brosel, vicepresident de la Diputació de Girona, el Sr. Albert Alins i Abad, director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral i president de l’IDAPA-Institut per al desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran i la Sra. Maria Àngels Blasco i Rovira, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l’Institut Ramon Muntaner.

Les presentacions de ponències i comunicacions es podran veure en directe per streaming a l’enllaç https://www.irmu.org/streaming.

Per a més informació: https://www.irmu.org/news/2281

Programa de l’event: Programa comunicacions transpirinencs

 

 

Detalls

Inici:
4 d'octubre de 2019 @ 17:00
Final:
6 d'octubre de 2019 @ 14:00
Categoria d'esdeveniments:

Recinte

Sala de la Immaculada
carrer del Carme, 9, La Seu d'Urgell, Espanya
+ Google Map